7.6.2023. 10:08
0
Andrew Tate optužen za silovanje: “Gušio me dok se nisam onesvijestila i onda nastavio sa spolnim odnosom"
Jedna Britanka optužila je kontroverznog influencera Andrewa Tatea za silovanje i prijetnje. Ona tvrdi da ju je Tate prije devet godina tokom seksa gušio dok nije izgubila svijest. Žena je navela da je Tate nastavio sa spolnim odnosom uprkos tome što je ona bila u nesvijesti, piše BBC.

Žena, koja je tada imala 20 godina, kaže da je Tatea prvi put upoznala na društvenim mrežama u augustu 2014. godine. Ispričala je da je pristala na seks s influencerom, ali da se taj čin brzo pretvorio u nasilje.

Tate poriče optužbe, a njegov glasnogovornik poručio je da Tate ne odobrava nasilje bilo koje vrste prema ženama te da su svi seksualni činovi u kojima je sudjelovao bili uz pristanak.

Britanka je za BBC ispričala da je Tatea 2014. srela u baru u Lutonu dok je bila studentica, a on čuvar u noćnom klubu. Kaže da se s Tateom seksala i jednom prije nego što ju je gušio.

“Stavio je ruku na moj vrat i gušio me. U početku mi je to bilo malo zbunjujuće, a kada sam došla k sebi, vidjela sam da se Tate i dalje seksa sa mnom”, rekla je Britanka i dodala da joj je Tate prijetio ubistvom sve dok nije sljedećeg jutra otišao iz njezinog stana.

“Stalno je govorio ‘ja te posjedujem, ti pripadaš meni’. Cijele noći je bio prilično agresivan i govorio je grozne stvari. Idući dan mi je bjeloočnica jednog oka potpuno pocrvenjela”, ispričala je 30-godišnja žena.

Tada policiji nije prijavila incident. Na pitanje BBC-ja zašto odmah nije otišla na policiju i prijavila silovanje, odgovorila je da tada nije znala da je žrtva zločina.

“Znala sam da se dogodilo nešto na što nisam pristala. Ali nisam to vidjela kao silovanje ili seksualni napad jer je to bilo prije otprilike 10 godina”, rekla je.

Poručila je da će tužiti Tatea.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.