16.7.2023. 20:36
0
Libijski graničari spasili migrante u pustinji u blizini Tunisa
Libijski graničari spasili su desetine migranata za koje kažu da su ih tuniske vlasti ostavile u pustinji bez vode, hrane i skloništa, javili su dopisnici AFP-a u nedjelju.

Stotine migranata iz subsaharskih afričkih zemalja prisilno su odvedene u pustinjske i negostoljubive oblasti koje se graniče s Libijom i Alžirom nakon rasnih nemira početkom jula u Sfaxu, drugom po veličini gradu u Tunisu.

Migranti su bili vidno iscrpljeni i dehidrirani, sjedili su ili ležali na pijesku i koristili grmlje kako bi se zaštitili od užarene ljetne vrućine koja je prelazila 40 stepeni Celzijusa (104 Farenhajta), javili su dopisnici.

Grupa od najmanje 80 migranata pronađena je u nenaseljenom području u blizini Al-Assaha, grada blizu granice Tunisa i Libije, skoro 150 kilometara zapadno od Tripolija.

Libijski granični agenti su im dali vodu i odveli migrante, prvo žene i djecu, u sklonište, naveli su dopisnici.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.