27.7.2023. 9:30
0
Preminuo šeik Saeed Bin Zayed Al Nahyan: Ujedinjeni Arapski Emirati proglasili trodnevnu žalost
Šeik Saeed bin Zayed Al Nahyan, brat predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, preminuo je jutros, objavila je državna novinska agencija VAM.

“Predsjednik UAE, njegovo visočanstvo šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan, oplakuje svog brata, šeika Saida bin Zayeda Al Nahyana, predstavnika vladara Abu Dhabija.

Šeik Saeed, koji je patio od zdravstvenih problema, preminuo je danas”, navodi se u zvaničnom saopćenju.

UAE su proglasili početak trodnevne žalosti tokom kojeg će zastave biti na pola koplja.

Said bin Zajed Al Nahjan je rođen 1965. u Al Ainu, a u junu 2010. postavljen je za podsekretara Odjeljenja za planiranje u Abu Dhabiju. Bio je i predstavnik šeika Zayeda bin Sultana Al Nahyana. Bio je na funkciji predsjedavajućeg Uprave pomorske luke Abu Dhabi.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.