9.8.2023. 13:15
0
Igrač s Floride dobio milijardu i po dolara na lutriji
FOTO: Facebook
Sretni dobitnik na Floridi sinoć je osvojio džekpot od 1,58 milijardi dolara u igri "Mega milioni", čime je okončan period od skoro četiri mjeseca bez glavnog dobitka.

Fond za glavnu nagradu stalno rastao
Izvučeni dobitni brojevi su: 13, 19, 20, 32, 33, a dopunski broj je 14.

Prethodno je održano 31 uzastopno izvlačenje bez osvajanja džekpota. Zbog toga je fond za glavnu nagradu stalno rastao i postao treći po veličini ikada u historiji SAD. 

Dobitnici džekpota u igri "Mega milioni" su veoma rijetki jer su šanse za osvajanje glavne nagrade jedan prema 302,6 miliona.

Pobjedniku pripada isplata od 1,58 milijardi dolara ukoliko se odluči na godišnje rate u narednih 30 godina, prenio je AP.

Opcija paušalnog iznosa
Ljudi obično biraju opciju paušalnog iznosa, koji se dobija u jednoj isplati. Za sinoćnji džekpot procenjuje se iznos od 783,3 miliona dolara.

Novac od ove nagrade podliježe federalnim porezima, a i mnoge američke države oporezuju dobitke na lutriji, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.