11.8.2023. 11:59
2
Drama u Moskvi zbog napada dronom, zatvorena dva aerodroma
FOTO: screenshot
Rusija je privremeno zatvorila zračni prostor iznad dva aerodroma zbog sumnje u napad dronom, objavila je državna novinska agencija RIA.

Bespilotna letjelica oborena je iznad Moskve, rekao je gradski gradonačelnik Sergej Sobjanin. Međutim, nije odmah jasno jesu li ta dva incidenta povezana, prenosi Sky News.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je ukrajinska bespilotna letjelica bila ometana dok je letjela prema svojoj meti u Moskvi, zbog čega se srušila.

Zračni prostor ponovno je otvoren iznad moskovskih aerodroma Vnukovo i, 150 kilometara jugozapadno, Kaluga, objavila je novinska agencija TASS.

(Erna H.) 

DRONMOSKVA
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.