30.3.2024. 22:21
0
Ovo je mlada ruska heroina koja spasila desetine ljudi tokom napada u Moskvi
Mlada Liza Terehova (15) izvela je nekoliko desetina gledalaca iz dvorane u Moksvi kada je počela pucnjava.

Liza je na dan tragedije prvo raspoređena na ulaz u salu da provjerava karte. Kada je počela pucnjava, Liza je postupila striktno prema uputstvima: izvodila je ljude napolje uz požarne stepenice, piše SHOT.

Kada je već bila na ulici, pozvao je njen dečko Aleksandar, koji je takođe radio u "Krokusu" i izvodio ljude. Sreli su se i pretrčali most.

"Ova djevojka se još nije oporavila od terorističkog napada, to je uticalo na njeno zdravlje - Liza ima slušne halucinacije: stalno čuje zvukove pucnjave", navodi ovaj list.

Podsjećamo, Rusija je do sada uhapsila 11 osoba dan nakon napada, uključujući četvoricu osumnjičenih naoružanih napadača.

Militantna organizacija ISIL je nekoliko puta rekla da je odgovorna za napad, a Rusija ne isključuje mogućnost umiješanosti Ukrajine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.