12.8.2023. 15:40
0
Pojavila se prva fotografija ubijenog navijača: Krvav pao ispred kioska
Huligani iz Zagreba su mu oduzeli život, a grčka policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ovog jezivog zločina.

Među glavnim osumnjičenima su Hrvat i Albanac, kod kojih su pronađeni i noževi.

Kako piše grčka „Prototema“, istražitelji su analizom prikupljenih snimaka sa video nadzora u Novoj Filadelfiji, došli do novih saznanja.

Prema izvještaju, čini se da je nesretni mladić u 23.08 ranjen, dok ga, zajedno sa ostalim navijačima AEK-a jure Dinamovi huligani.

Tri minuta ranije, tačnije u 23.05 viđen je sa ostalim navijačima AEK-a, kako kreću ka mjestu gde je prvo izbila tuča. Nakon toga, ubijeni navijač je viđen kako povrijeđen hoda ispred kioska.

Ranjeni Michalis poslije toga kolabira i pada, usljed nekontrolisanog krvarenja, a nepoznata osoba koja se našla na tom mestu pokušava da ga drži uspravno, ali ne uspijeva, što je zabilježila i kamera video nadzora.

Hitna pomoć je na mjesto zločina stigla u 23.32, Michalisa vodi u bolnicu, ali je tamo nažalost preminuo.

Grupa od prvih 30 navijača Dinama i Panatinaikosa saslušana je u petak, a posljednjih 45 uhapšenih biće saslušano na sudu u nedjelju.

Iako je policija spisak osumnjičenih za ubistvo suzila na petoricu, među kojima je samo jedan Hrvat, svih 105 uhapšenih, osim za ubistvo iz nehata, terete se za udruživanje u kriminalnu organizaciju, izazivanje eksplozija i još dva kaznena i sedam prekršajnih djela.


(Admir O.)

 

Huligani
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.