24.8.2023. 11:31
0
Ruski mediji pišu: Pronađen telefon Prigožina na mjestu nesreće
Svih deset tijela pronađenih u padu privatnog aviona koji se povezuje sa vođom grupe Wagner Jevgenijem Prigožinom, a u kojem se navodno nalazio i sam Prigožin, prevezeno je na identifikaciju javili su ruski mediji u četvrtak, dan nakon avionske nesreće.

Kako piše Kyiv Independent, prenoseći ruske novine Fontanka, tijela su odvezena u mrtvačnicu zavoda za sudsko-medicinska ispitivanja u gradu Tveru.

Moscow Times je objavio i da je Prigožinov telefon pronađen na mjestu nesreće, iako njegovo tijelo još nije identificirano.

Privatni avion Embraer Legacy srušio se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti dok je letio iz Moskve za Sankt Peterburg 23. augusta navečer. Osnivač Wagner grupe, koji je pokrenuo kratkotrajnu pobunu protiv Kremlja u junu ove godine, pretpostavlja se da je poginuo u nesreći.

Prema Institutu za proučavanje rata, Putin je “gotovo sigurno naredio ruskom vojnom zapovjedništvu da obori Prigožinov avion”. Međutim, smrt ratnog zapovjednika još nije potvrđena iz službenih izvora.

Dok je uzrok nesreće trenutno nepoznat, podaci praćenja leta pokazuju da je u posljednjim minutama leta avion napravio neredovite uspone i spuštanja, prije nego što je dramatično pao gotovo 2500 metara u minuti, nakon čega je prestao prijenos podataka o visini.

Ruski istražni odbor pokrenuo je “krivičnu proceduru” nakon pada letjelice zbog navodnog kršenja pravila sigurnosti prometa i operacija avio prometa.

Čini se da video snimke nesreće pokazuju da je avion registriran na Prigožina, budući da se registarski broj aviona podudara s njegovim.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.