26.8.2023. 15:58
0
Dvije osobe uhapšene zbog podmetanja požara u Grčkoj
FOTO: AP Photo
Dva muškarca uhapšena su danas u Grčkoj pod optužbom da su namjerno podmetnuli šumski požar.

Više stotina vatrogasaca bori se u Grčkoj danima sa šumskim požarima koji nekontrolisano gore, a u kojima je do sada nastradala 21 osoba, prenosi N1.

Jedan čovjek je uhapšen na Eviji jer je namjerno zapalio osušenu travu kod grada Karistosa, što je i priznao prema navodima vatrogasne službe. Priznao je i da je tokom jula i avgusta podmetnuo još četiri požara u toj oblasti.

Drugi čovjek je uhapšen u Larisi u centralnoj Grčkoj, takođe jer je namjerno paljenja osušene vegetacije.

Zvaničnici su rekli da je to izazvalo nekoliko požara u Grčkoj tokom prošle sedmice, ali je i dalje nepoznat uzrok još nekoliko šumskih požara koji bukte širom zemlje, prenosi N1. Najveći požar je na sjeveroistoku kod grada Aleksandropolis.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.