19.9.2023. 16:37
0
Pariz traži hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog sukoba u Nagorno-Karabakhu
Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da nikakav izgovor ne može da opravda vojnu operaciju Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, te su pozvali na hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija nakon poteza Bakua.

Takođe, Francuska navodi da sarađuje sa svojim partnerima sa kojima priprema "snažan odgovor" na "ovu neprihvatljivu ofanzivu".

Azerbejdžan je danas pokrenuo, kako su naveli, antiterorističku ofanzivu u Nagorno-Karabakhu.

Pomoćnik predsjednika Azerbejdžana Hikmet Hadžijev rekao je da je glavni cilj Azerbejdžana uništenje vojne infrastrukture u Nagorno-Karabakhu.

"Uništenje vojne infrastrukture nelegalnog režima je glavni cilj ove antiterorističke operacije u Azerbejdžanu", rekao je Hadžijev za tursku televiziju TRT.

On je dodao da je Baku obavijestio civilno stanovništvo u Nagorno-Karabakhu o potrebi da preduzme mjere predostrožnosti. 

U međuvremenu, ombudsman za ljudska prava u dijelu Nagorno-Karabakha koji kontroliše Jermenija Gegam Stepanjan rekao je da su dva civila poginula, a 23 je ranjeno u napadu azerbejdžanske vojske.

On je dodao da je među ranjenima osmoro djece.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.