15.10.2023. 16:55
0
U seriji razornih zemljotresa u Afganistanu poginulo najmanje 2.000 ljudi
Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je danas zapadni Afganistan, objavio je prethodno Evropsko-mediteranski seizmološki centar

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je više od 120 osoba povrijeđenih u zemljotresu koji je danas pogodio provinciju Herat u Afganistanu primljeno u regionalnu bolnicu u tom gradu.

U ovom trenutku više od 120 ljudi je povrijeđeno i prevezeno u regionalnu bolnicu u Heratu, a još mnogo povrijeđenih je prebačeno u druge bolnice u ovom gradu – navela je SZO u objavi na platformi X (Tviter).

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera pogodio je danas zapadni Afganistan, objavio je prethodno Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, prenosi Reuters.

U seriji razornih potresa početkom ovog mjeseca u Afganistanu je poginulo najmanje 2.000 ljudi.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.