26.10.2023. 16:29
0
Orban: Blokirat ćemo izdvajanje dodatnog novca za Ukrajinu iz EU
Viktor Orban izjavio je kako će Mađarska blokirati izdvajanje dodatnog novca za Ukrajinu iz EU sve dok se jasno ne obrazloži za šta se novac troši.

U razgovoru s medijima, premijer Mađarske je rekao kako opravdanje "da se Ukrajini dodijeli više novca" nikako ne može biti dobar argument za izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

- Ono što sada imamo pred sobom nema profesionalnu političku suštinu, samo "hajde da damo više novca", reda radi. To neće uspjeti i za sada odbijamo - rekao je Orban u Briselu.

On je također rekao da je Evropska komisija predložila prikupljanje dodatnog novca za budžet od zemalja članica EU kako bi se potom taj novac dodijelio za Ukrajinu i prihvat migranata.

- Mađarska vlada ne podržava migraciju u ovom obliku i ne želi da daje novac ni migrantima ni Ukrajini dok se ne vidi jasno opravdanje za ove prijedloge - pojasnio je.

Kada je riječ o susretu sa Putinom, Orban je rekao kako je ponosan na mirovnu strategiju koju promovira Budimpešta.

- Vi imate vojnu strategiju, mi imamo miroljubivu. Želimo da učinimo sve kako bismo postigli mir. Zato držimo otvorene sve kanale komunikacije s Rusijom, inače neće biti šanse za mir. To je naša strategija i mi smo ponosni na to - zaključio je Orban.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.