27.10.2023. 11:59
1
Benjamin Netnyahu odbio da potpiše planove za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze: Boji se odgovornosti ako operacija ne uspije
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbio je da potpiše planove za kopnenu operaciju. Kako se navodi, Netanyahu se plaši odgovornosti ako kopnena operacija ne uspije, tvrdi New York Times, pozivajuc´i se na izvore.

Političko i vojno rukovodstvo do danas nije riješilo kako, kada i da li je uopšte potrebno izvoditi kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, navodi američki medij. Izraelska vojska, razmještena na granici sa Pojasom Gaze, spremna je za borbu, ali politički i vojni lideri ne mogu da usaglase rešenje, piše New York i dodaje da se operacija odlaže kako bi bilo više vremena za pregovore o oslobađanju talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze, prenosi Sputnik.

"Vojno rukovodstvo je završilo planove, ali je Netanyahu odbio da ih potpiše, čime je razljutio visoke oficire“, tvrde izvori američkog lista. Netanyahuovo odbijanje djelimično je povezano sa njegovom željom da dobije jednoglasno odobrenje članova vojnog kabineta, objašnjava New York Times.

"Analitičari vjeruju da se Netanyahu plaši da jednostrano odobri akciju, jer se, zbog pada povjerenja javnosti u njegovo vođenje vlade, plaši da će biti okrivljen ako operacija ne uspije“, naglašava list.   

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.