7.11.2023. 19:24
0
Netanyahu: Izrael će nakon rata imati sveukupnu odgovornost za Gazu. Vidjeli smo što se događa kada je nemamo
"Izrael će imati sveukupnu odgovornost za sigurnost u Gazi na neodređeno vrijeme nakon završetka rata", kazao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u intervjuu koji je emitiran na ABC Newsu.

"Gazom bi trebali upravljati oni koji ne žele nastaviti putem Hamasa. Mislim da će Izrael, na neodređeno vrijeme, imati ukupnu odgovornost za sigurnost jer smo vidjeli što se događa kad je nemamo", kazao je Netanyahu.

Izraelski premijer je također ponovio da Izrael neće dopustiti opći prekid vatre dok Hamas ne oslobodi sve taoce. Međutim, Netanyahu je rekao da je spreman na kratke pauze.

“Što se tiče taktičkih malih pauza, sat ovdje, sat tamo. Imali smo ih i prije, pretpostavljam, provjerit ćemo okolnosti kako bismo omogućili ulazak robe, humanitarne robe ili naših talaca, pojedinačnih talaca. Ali ne mislim da će doći do općeg prekida vatre", rekao je.

Netanyahu se također osvrnuo na ulogu Irana i Hezbollaha u sukobu, upozorivši ih da se više ne upliću.

"Mislim da su shvatili da će, ako uđu u rat na značajan način, odgovor biti vrlo, vrlo snažan i nadam se da neće napraviti tu pogrešku", rekao je Netanyahu za ABC.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.