10.11.2023. 22:48
0
Macron pozvao Izrael da prestanu ubijati žene i bebe u Gazi: Oni nemaju veze sa Hamasom
FOTO: epa
Francuski predsjednik Emmanuel Macron poslao je poruku Izraelu da prestane sa ubijanjem nedužnih žena i beba u Gazi.
U ekskluzivnom intervjuu Macron je poručio da je izraelsko legitimno pravo da se brani, ali da nema opravdanja za bombardovanje.

"U suštini, danas se bombarduju civili. Bebe, žene, stari ljudi... Oni se bombarduju i ubijaju. Nema razloga za to, zato pozivamo Izrael da prestane", rekao je Macron.

Macron je ponovio da Francuska, poput mnogih zapadnih zemalja, smatra Hamas terorističkom organizacijom, te da je zaključak svih vlada i agencija koji su prisustvovali Pariškom mirovnom forumu da je humanitarni prekid vatre jedino rješenje koje će omogućiti da se zaštite svi koji nemaju veze sa Hamasom.

Francuski predsjednik je dodao i da nije njegovo da sudi da li su prekršena međunarodna prava, izrazio strah od nasilja koji se s Bliskog istoka prelijeva u Francusku, te pozvao sve građane svih vjera da budu "ujedinjeni protiv antisemitizma".

(Aldin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.