14.11.2023. 9:52
0
Skrivila nesreću, pa fotografirala muškaraca koji je umirao da bi dokazala zašto kasni na posao
FOTO: unsplash
U ponedjeljak je na Okružnom sudu u Dizeldorfu počelo suđenje 41-godišnjakinji iz Kelna koja je u julu 2022. godine skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj je preminuo 60-godišnji motociklista.

Žena se zaustavila, fotografirala nesreću i muškarca koji je umirao i odvezla se na posao. Na sudu je kazala kako se ne osjeća krivom jer nije udarila u motor, a žurila je na posao pa je nesreću fotografirala i fotografije odmah poslala svom šefu kako bi mu dokazala zbog čega kasni na posao.

- Kada je vozačica u julu 2022. skrenula na nedopušteno mjesto, iza nje je vozio motociklista. Navodi se da se 60-godišnjak poskliznuo dok je krivudao i potom se zabio u ogradu oko stabla. Žena iz Kelna je vidjela povrijeđenog motociklistu i izašla. No umjesto pomoći, samo je fotografirala čovjeka koji je ležao na tlu - rečeno je na sudu.

Žena je na sudu priznala da je fotografiju proslijedila direktno svom šefu.

- Učinila sam to da mi vjeruje da ću doći kasnije jer se dogodila nesreća - objasnila je žena.

Svjedokinja koja je bila na mjestu nesreće potvrdila je kako je žena rekla da mora na posao i odvezla se.

Svjedokinja je potom zapisala registarski broj žene za koju je rečeno da se odvezla i nije pružila pomoć. Dvoje drugih djelatnika prve pomoći potvrdilo je na sudu optužbe protiv žene iz Kelna. Na sudu se 41-godišnjakinji sudi za ubistvo iz nehata, ugrožavanje saobraćaja, bijeg i povredu ličnih prava fotografiranjem umiruće osobe.

Optužena tvrdi da je prekasno shvatila da je krivo skrenula i kaže:

- Nisam znala cestu.

Njena odbrana objašnjava da, budući da se nije sudarila s motociklom, nesreću ne povezuje sa sobom. I dalje se ne osjeća odgovornom za nesreću iako je njeno nedopušteno skretanje izazvalo da motociklist naglo zakoči, sklizne s ceste i zabije se u ogradu.

Motociklista je preminuo nakon tragične nesreće. Pritom bi sada analitičar trebao razjasniti kojom brzinom je stradali motociklista vozio i zašto je proklizao pri kočenju na suhim kolnicima. Proces se nastavlja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.