22.11.2023. 12:40
1
Bill Gates se spustio u kanalizaciju: Otkrio razlog zašto je to učinio
FOTO: Screenshot
Milijarder Bill Gates (68) povodom Svjetskog dana toaleta spustio se u briselsku kanalizaciju kako bi istražio njezinu povijest, a snimku je objavio na Instagramu.

Kako piše NDTV, milijarder je u snimci pokazao kako istražuje podzemni labirint i proučava eksponate Muzeja kanalizacije, prenosi N1.

Naime, u tom muzeju čuvaju se eksponati i spisi koji dokumentiraju povijest gradskog sustava otpadnih voda koje su 1800-ih završavale u rijeci Senne, što je dovelo do epidemije kolere, a danas pročišćavaju sofisticirani sustav koji se proteže stotinama kilometara.




Podsjetimo, budući da milijarder već godinama podiže svijest o sanitarnim pitanjima, prije osam godina pio je pročišćenu vodu iz fekalnog mulja.

Svjetski dan toaleta zvanično je dan Ujedinjenih naroda koji se obilježava 19. novembra kako bi se podstaklo djelovanje za rješavanje globalne sanitarne krize.

(Aldin B.)

Bill Gates
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.