26.11.2023. 19:46
0
Tri palestinska studenta upucana u SAD-u
FOTO: X
Šef policije u Burlingtonu Jon Murad rekao je u saopćenju za medije da su se policajci odazvali pozivu i pronašli dvije žrtve pucnjave, a treća je bila na maloj udaljenosti, sve u blizini kampusa Univerziteta u Vermontu.

Žrtve su prevezene u Medicinski centar Univerziteta u Vermontu, navodi se u saopćenju.

Ubica ili strijelci nisu identificirani niti uhapšeni, rekao je Murad, a policijska uprava je "u najranijoj fazi istrage ovog zločina".

Troje učenika završilo je školu prijatelja Ramale, privatnu neprofitnu školu koju vode kvekeri u Ramali, navodi škola.

Škola je identificirala učenike u objavi na Facebooku kao Hisham Awartani, Kinnan Abdelhamid i Tahseen Ahmed.

Prema Ramallah Friends School, sva trojica su studenti američkih koledža. Haverford koledž u Pensilvaniji potvrdio je u izjavi da se Abdelhamid, junior na koledžu, oporavlja od prostrelnih rana u bolnici, piše CNN.

Husam Zomlot, palestinski ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, objavio je na X o incidentu, navodeći imena studenata i identificirajući ih kao "tri mladića Palestinaca".

“Zločini iz mržnje protiv Palestinaca moraju prestati. Palestincima je svuda potrebna zaštita”, napisao je Zomlot na X, ranije poznatom kao Twitter.

Policija Burlingtona nije precizirala etničku pripadnost njih trojice i da li su iz tog razloga bili meta.

SADubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.