28.11.2023. 14:38
0
Ukrajinski mediji: Otrovana supruga šefa vojne obavještajne službe
FOTO: x
Marianna Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe Kirila Budanova, otrovana je, kazao je za Kyiv Independent predstavnik vojne obavještajne agencije (GUR), kojem u ovom trenutku nije dopušteno izaći u javnost. Ukrajinski medij Babel izvijestio je ranije danas, pozivajući se na neotkrivene vojne obavještajne izvore, da je Budanova hospitalizirana zbog trovanja teškim metalima.

Predstavnik GUR-a potvrdio je Babelovo izvješće u komentaru za Kyiv Independent. Navodno je hospitalizirana nakon dugotrajnog pogoršanja zdravstvenog stanja, piše Babel. "Liječenje je u tijeku, a potom slijedi pregled", kazao je njihov izvor. 

"Ove tvari se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu i vojnim poslovima. Njihova prisutnost može ukazivati na namjeran pokušaj trovanja određene osobe", dodao je. Priču su potvrdili i anonimni izvori za Ukrajinsku Pravdu. 

"Istina je za Budanovljevu ženu (da je otrovana). Žalila se da se ne osjeća dobro, pa smo napravili neke testove i otkrili su da je otrovana", objasnili su. Dodali su kako je Budanova "najvjerojatnije otrovana hranom". 

"Sada joj je bolje jer je prošla prvu fazu liječenja. Budući da je Budanovljeva supruga prilično sitna i lagana, kod nje su se brzo pojavili simptomi. A za još nekoliko zaposlenika potvrđeno je da su se otrovali, samo su krupnije građe pa nisu primijetili nikakve znakove toga. Sada su na liječenju", rekli su izvori.

Glasnogovornik GUR-a Andrij Jusov ranije je izjavio da je Rusija nekoliko puta pokušala ubiti Kirila Budanova u prošlosti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.