9.12.2023. 22:32
0
Netanyahu: "Nastavit će se pravedan rat koji Izrael vodi u Gazi. Kraj rata bi onemogućio eliminaciju Hamasa"
"Pravedan rat koji Izrael vodi u Pojasu Gaze kako bi "eliminirao" Hamas nastavit će se", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, pozdravljajući stajalište Sjedinjenih Država u Vijeću sigurnosti UN-a jučer.

“Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podržavati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata, što bi onemogućilo eliminaciju Hamasa”, naglasio je Netanyahu, dan nakon što je Washington stavio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio “trenutni humanitarni prekid vatre” u Pojasu Gaze.

“Dakle Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa”, kazao je premijer.

Sjedinjene Države stavile su jučer veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom se pozivalo na “trenutni humanitarni prekid vatre” u Gazi. Nacrt rezolucije dobio je 13 glasova za, jedan protiv i jedan suzdržan (Velika Britanija).

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.