20.12.2023. 17:51
0
State Department: Ne postoji magični ćup sa novcem za finansiranje Kijeva
Američka administracija apsolutno stoji uz Ukrajinu, ali je iscrpila skoro sva raspoloživa sredstva neophodna da pruži dodatnu vojnu pomoć i ima samo jedan paket na raspolaganju do kraja godine, saopćio je portparol američkog State Departmenta Matthew Miller.

- Kongres SAD će morati da odluči da li će stati uz Ukrajinu i obezbijediti finansijska sredstva koja su im potrebna da uzvrate Rusima, dok ulazimo u ono što očekujemo da će biti veoma teška zima - istakao je Miller.

Miller je rekao da još postoje neki tokovi finansiranja koje američka administracija može da iskoristi za slanje dodatne vojne pomoći Kijevu, ali je priznao da su SAD iskoristile skoro sve opcije.

- U narednih nekoliko sedmica sredstva će biti u potpunosti iscrpljena - naglasio je Miller.

On je dodao da ne postoji "magični ćup sa novcem" na raspolaganju ako Kongres ne usvoji relevantan zakon.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.