23.12.2023. 14:23
0
Erdogan: Turska nikada neće dozvoliti terorističke strukture u sjevernom Iraku i Siriji
Turska će spriječiti da se "terorističke strukture" pojave duž njenih južnih granica, potvrdio je u subotu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

- Bez obzira na cijenu, Turska neće dozvoliti prisustvo terorističke organizacije u sjevernom Iraku ili sjevernoj Siriji - rekao je Erdogan na događaju u metropoli Istanbulu.

Njegove izjave uslijedile su nakon što je šest turskih vojnika ubijeno, a jedan ranjen u napadu terorista u blizini sjeverne iračke granice u petak.

Teroristi PKK se često kriju preko granice u sjevernom Iraku kako bi planirali terorističke napade u Turskoj.

Izražavajući saučešće zbog smrti poginulih vojnika, Erdogan je objavio da je od napada 12 terorista neutralisano u zoni turske operacije u sjevernom Iraku, kao i na sjeveru Sirije.

- Unutar zone operacije 'Kandža' i na sjeveru Sirije, do sada je neutralisano ukupno 12 terorista - rekao je Erdogan.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.