28.2.2024. 17:14
0
Erdogan: Spremni smo da opet budemo domaćini pregovora između Rusije i Ukrajine
Istanbul je spreman da ponovo bude domaćin pregovora između Rusije i Ukrajine, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

On je napomenuo da Ankara "u principu" podržava "mirovnu formulu" ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog.

Erdogan je podsjetio da Turska podržava teritorijalni integritet Ukrajine, da ulaže napore u polju "zaštite prava i interesa krimskih Tatara" i da je spremna da doprinese obnovi te zemlje.

"Ponovo smo spremni da budemo domaćin mirovnih razgovora u Istanbulu, kao što je i ranije bio slučaj u ovom gradu", naglasio je Erdogan u video-obraćanju prisutnima na Samitu Jugoistočne Evrope i Ukrajine u Albaniji.

Prema njegovim riječima, Turska vjeruje da je potrebno dati šansu diplomatiji za okončanje sukoba sa pravednim i održivim mirom.

On je dodao da je potrebno utvrditi opšte uslove mira.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.