2.1.2024. 18:53
0
Turska uhapsila 33 osobe osumnjičene da su špijunirale za Izrael
FOTO: Ilustracija
Turska je u utorak objavila da je uhapsila 33 osobe osumnjičene za planiranje otmica i špijuniranje uime izraelske obavještajne službe Mossad.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya rekao je da su osumnjičeni uhvaćeni u racijama širom Istanbula i sedam drugih pokrajina.

Još nema informacija jesu li oni izraelski državljani ili mještani koji navodno rade s Mossadom, javlja France 24.

Ured ministra objavio je videosnimku na kojoj se vide naoružani agenti sigurnosne službe kako razbijaju vrata i stavljaju lisice osumnjičenim u njihovim domovima.

Ured javnog tužitelja u Istanbulu saopćio je da je još 13 osumnjičenih i dalje na slobodi.

Racije su uslijedile sedmicama nakon što je predsjednik Recep Tayyip Erdogan upozorio na "ozbiljne posljedice" ako Izrael pokuša ubiti pripadnike palestinske militantne skupine Hamas koji žive ili rade u Turskoj.

- Postoji podmukla operacija i pokušaji sabotaže protiv Turske i njezinih interesa - rekao je Erdogan nakon što su racije najavljene.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.