15.1.2024. 21:19
0
Američki sekretar odbrane Austin pušten iz bolnice nakon operacije
Američki sekretar odbrane Lloyd Austin pušten je iz bolnice, nakon što je tamo proveo dvije sedmice zbog operacije raka prostate, bolesti koju je nekoliko sedmica skrivao od čelnika administracije Joe Bidena i osoblja Bijele kuće.

Kako prenose mediji, očekuje se da će šef američke odbrane raditi od kuće tokom oporavka.

Austin (70), primljen je u Nacionalni vojni medicinski centar “Walter Reed“ 22. decembra i podvrgnut je operaciji liječenja raka, koji mu je otkriven nešto ranije tokom rutinskog pregleda. Sedmicu kasnije dobio je infekciju i hospitalizovan je 1. januara kada je primljen na intenzivnu njegu.

Doktori su rekli da je ostao u bolnici zbog stalnih bolova u nogama uzrokovanih infekcijom i da bi mogao dobiti fizikalnu terapiju.

Američki predsjednik Joe Biden i članovi njegove administracije nisu bili obaviješteni o Austinovoj hospitalizaciji do 4. januara. Austin je dijagnozu raka držao u tajnosti do 9. januara.

Austin (70) je penzionisani vojni general sa četiri zvjezdice, koji je na funkciji 28. šefa američke odbrane od 22. januara 2021. godine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.