15.1.2024. 21:22
0
Bura u Turskoj: Izraelski fudbaler uhapšen zbog ove poruke koja "potiče na mržnju", pa pušten na slobodu
Izraelski nogometaš Sagiv Jehezkel koji igra za kluba Antalya i koji je priveden u nedjelju zbog poticanja na mržnju, pušten je u ponedjeljak u podne, javlja novinska agencija DHA-Sports.

Turska policija privela je Jehezkela i ispitivala ga u ponedjeljak zbog poruke koju je pokazao na svom zapešću tokom utakmice Super Lige, a koja je aludirala na 100 dana od napada Hamasa u Izraelu 7. oktobra, objavili su državni mediji.

Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc rekao je da tužitelji istražuju Jehezkela pod optužbom za “poticanje ljudi na mržnju i neprijateljstvo” jer je na svom zavijenom zapešću pokazao poruku ispisanu “100 dana, 7.10”, kojom je obilježio datum masakra koje je počinio palestinski Hamas u južnom Izraelu i početak rata u Gazi, uz židovski amblem Davidove zvijezde, prenosi Hina.



Jehezkel je podigao stisnutu šaku uvis kako bi pokazao poruku nakon što je zabio gol za svoj Antalyaspor protiv Trabzonspora u turskoj Super Ligi u nedjelju.

Istovremeno je izraelski ministar odbrane optužio je u ponedjeljak Tursku da služi kao “de facto izvršna ruka Hamasa” nakon što je Jehezkel pritvoren.

U objavi na X-u, ministar obrane Yoav Gallant podsjetio je Tursku na brzu pomoć koju joj je Izrael pružio nakon prošlogodišnjeg potresa i nazvao odnos prema Sagivi Jehezkelu “očitovanjem licemjerja i nezahvalnosti”.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.