16.1.2024. 22:34
1
Putin: Nastavak rata mogao bi zadati nepopravljivi udarac Ukrajini
Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas kako bi državnost Ukrajine mogla pretrpjeti "nepopravljiv udarac" ako se nastavi obrazac rat.

Putin je naglasio da Rusija nikada neće biti primorana da odustane od postignuća koje je ostvarila.

On je izjavu dao dan nakon što je Švicarska pristala biti domaćin globalnog samita na zahtjev ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Tom prilikom Putin je odbacio takozvane mirovne formule o kojima se raspravlja na Zapadu i u Ukrajini i ono što je nazvao "prohibitivnim zahtjevima" koje one podrazumijevaju.

- Pa, ako ne želite da pregovarate, onda nemojte. Sada je sasvim očigledno, ne samo da je kontraofanziva Ukrajine propala, nego je inicijativa u potpunosti u rukama ruskih oružanih snaga. Ako se tako nastavi, ukrajinska državnost može pretrpjeti nepopravljiv, vrlo ozbiljan udarac - rekao je Putin.

Inače, Rusija tvrdi kako bi "svaki pregovori morali uzeti u obzir novu realnost koju stvaraju njene snage na terenu".

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.