17.1.2024. 17:17
0
Još jedan rival Donalda Trumpa se povukao iz izborne utrke
Asa Hutchinson, bivši guverner Arkansasa, saopštio je da je odustao od kandidature za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, nakon što je na unutarstranačkim izborima u Iowi za njega glasao 191 birač.

"Čestitam Donaldu Trumpu na pobjedi u Iowi i ostalim kandidatima koji su se takmičili i dobili podršku delegata", naveo je Hutchinson, prenosi AP.

Dodao je da prekida svoju kampanju za predsjednika SAD i da se vraća u rodni Arkanzas.

"Moja poruka o tome da sam principijelan republikanac sa iskustvom koji govori istinu o trenutnom lideru nije prošla u Iowa", naveo je Hutchinson.

U američkoj saveznoj državi Iowa u ponedjeljak naveče su održani prvi unutarstranački izbori za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, na kojima je za Trumpa glasalo više od 50 odsto birača, dok je drugoplasirani Ron Desantis dobio podršku 21,2 odsto republikanaca, a Nicky Haley oko 19 odsto, prenosi Tanjug.

Na četvrtom mjestu je Vivek Ramasvami sa 7,7 odsto, koji se takođe povukao iz trke, dok je Hutchinson petoplasirani sa podrškom 0,2 odsto republikanaca.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.