23.1.2024. 11:04
0
Poljska digla borbene avione
FOTO: ilustracija
Poljska vojska saopćila je da je rasporedila borbene avione za zaštitu poljskog zračnog prostora nakon najnovijeg ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

"Želimo vas obavijestiti da se primjećuje intenzivna aktivnost dalekometnog zrakoplovstva Ruske Federacije, koja je povezana s namjerom izvođenja napada na teritorij Ukrajine", saopćilo je Operativno zapovjedništvo Oružanih snaga Poljske na X-u.

"Pokrenute su sve potrebne procedure za osiguranje sigurnosti poljskog zračnog prostora. Stalno pratimo daljnji razvoj situacije", dodaju na X-u.

"Upozoravamo da je aktivirano poljsko i savezničko zrakoplovstvo, što može rezultirati povećanjem razine buke, osobito u jugoistočnom dijelu zemlje", zaključuju.

(Erna H.) 

POLJSKA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.