27.1.2024. 10:41
0
Charles Michel odustao od učešća na junskim izborima za Evropski parlament
Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel odlučio je da ne učestvuje na junskim izborima za Evropski parlament.

To očito znači kako će Michel ipak nastavljati obavljati aktuelnu funkciju do isteka mandata u decembru, iako je ranije najavio da će se povući i boriti za mjesto u Evropskom parlamentu.

- Neću učestvovati na evropskim izborima. Svu svoju energiju usmjerit ću na svoju aktuelnu dužnost - poručio je.

Michel je promijenio mišljenje nakon burnih reakcija da je stavio lične interese i ambicije ispred interesa EU i najviše funkcije koju vrši u EU.

Njegova odluka da ostane do kraja mandata objavljena je samo pet dana prije vanrednog samita EU, kojim će predsjedavati, a na kojem će biti razgovarano o rebalansu višegodišnjeg budžeta EU i pomoći Ukrajini od 50 milijardi eura.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.