2.2.2024. 17:48
0
Putin za 10 dana stiže u Ankaru, ali ga u Turskoj niko ne može uhapsiti
Sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdogana planiran je sredinom februara u Ankari, potvrdili su ruski mediji.

- Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarat će o napretku svoje invazije na Ukrajinu sa svojim turskim kolegom Erdoganom tokom svoje predstojeće posjete Turskoj - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Peskov je odbio kazati kad će tačno Putin doći u posjetu, ali Reutersu je potvrđeno da se radi o 12. feburaru. 

RIA je citirala Peskova, koji je rekao da je Turska izložena pritisku "Anglosaksonaca", odnosno SAD i Velikoj Britaniji, zbog veza sa Rusijom, ali da Ankara čuva nezavisnost. 

Mogućnost putovanja ruskog predsjednika je ograničena od marta prošle godine kada je Međunarodni krivični sud (ICC) izdao nalog za hapšenje protiv njega zbog deportacije ukrajinske djece, što je ratni zločin. 

Turska nije potpisnica Rimskog statuta ICC-a, tako da Putin može da putuje tamo bez straha da će biti uhapšen.

(Sead M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.