11.2.2024. 12:05
0
Zelenski imenovao pet novih komandanata i popunio tim Sirskog
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski imenovao je pet visokih vojnih zvaničnika, čime je popunjen tim novog glavnokomandujećeg ukrajinske vojske Oleksandra Sirskog.

Zelenski je jučerašnji dan proveo na sastanku s vojnim liderima i vladom, rekavši kako smatra da "komandanti koji su se borili u ratu treba da preuzmu nove dužnosti".

Nova imena u vrhu ukrajinske vojske su Vadim Suharevski, Andrij Lebedenko, Volodimir Horbatjuk, Oleksij Ševčenko i Mihailo Drapatji.

- Nastavit ćemo s obnavljanjem tima - poručio je Zelenski.

Sirski, koji je bio komandant kopnenih snaga, promovisan je u četvrtak na mjesto glavnokomandujućeg, umjesto Valerija Zalužnog.

Zelenski je u petak imenovao general-majora Anatolija Barhileviča za novog načelnika Generalštaba, nakon smjene Serhija Šaptale.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.