13.2.2024. 11:24
0
Ponovo buknuo sukob Armenije i Azerbejdžana: Najmanje 6 mrtvih
Četiri armenska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u azerbejdžanskom napadu vatrenim oružjem 13. februara na armenski položaj u provinciji Sjunik, objavila je službena novinska agencija Armenije.

Jedan ranjeni vojnik trenutno je u životnoj opasnosti, saopćilo je Ministarstvo odbrane. 

Azerbejdžanske snage su u ranim jutarnjim satima 13. februara otvorile vatru na armensku poziciju u blizini Nerkin Handa u Sjuniku. Ovo mjesto je pogranični položaj.

Zvanični Baku potvrdio je da je izveo napad. 

Državna granična služba (SBS) Azerbejdžana izvela je vojnu operaciju na granici sa Jermenijom, objavila je agencija na svojoj internet stranici .

"Jedinice Državne granične službe Azerbejdžana, kao odgovor na jučerašnju provokaciju armenskih oružanih snaga, izvele su 13. februara 'operaciju odmazde'. Kao rezultat operacije, borbeni punkt armenskih oružanih snaga u blizini naselje je potpuno uništen, odakle su juče armenske oružane snage pucale na položaje trupa Državne granične službe Azerbejdžana, zbog čega je azerbejdžanski vojnik ranjen", pojaili su iz Državne granične službe.

Prema azerbejdžanskoj strani, među osobljem armenskog borbenog punkta ima ozbiljnih gubitaka.

Baku je u ponedjeljak optužio Erevan za granatiranje položaja u pravcu mjesta Zangelan, na azerbejdžanskoj strani granice s Armenijom. Ministarstvo odbrane Armenije je u utorak ujutro izvijestilo da su, prema preliminarnim podacima, dvije osobe poginule i ranjene tokom granatiranja Oružanih snaga Azerbejdžana sa armenske strane.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.