18.2.2024. 14:38
0
Sin Ramzana Kadirova imenovan za ministra omladine i sporta Čečenije
Ahmat Kadirov, 18-godišnji sin lidera ruskog sjevernokavkaskog regiona Čečenije, Ramzana Kadirova, imenovan je za regionalnog ministra omladine i sporta, objavio je visoki čečenski zvaničnik na Telegramu 17. februara, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Amhat je ujedno i odlikovan najvišom nagradom u regionu - Ordenom imena Kadirov. Ovo imenovanje nije posebno prijavljeno, ali je predsjedavajući republičke vlade Magomed Daudov ukazao na novi stav u objavi o nagradi. Dodao je da Kadirov sin "na visokom nivou rješava sve postavljene zadatke", ne precizirajući šta su njegove zasluge, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prije ovog imenovanja, Ahmat Kadirov je bio prvi zamjenik ministra sporta i omladinske politike, a ovu funkciju je dobio ubrzo nakon punoljetstva.

Akhmat je 2023. postao očev pomoćnik i predsjednik ogranka provladinog "Pokreta prvih". Štaviše, u proljeće je tinejdžera u Kremlju primio ruski predsjednik Vladimir Putin što je podstaklo spekulacije da se Kadirov i Kremlj pripremaju za njegovo nasljedstvo usred glasina o lošem zdravstvenom stanju čečenskog lidera.

Ukupno, državne položaje na različitim nivoima u Čečeniji zauzima oko 100 rođaka porodice Kadirov - djeca, sestre, zetovi, nećaci, braća različitog stepena srodstva.

Ramzan Kadirov, uvjereni saveznik Kremlja, navodno ima najmanje 10 djece, prenosi Radio Slobodna Evropa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.