20.2.2024. 12:17
0
Bundesbank: Njemačka privreda mogla bi pasti u prvom kvartalu godine
Centralna banka Njemačke (Bundesbank) saopštila je da je strana potražnja u zemlji oslabila, a potrošači su i dalje dosta oprezni, javlja Anadolu.

Bundesbank je u mjesečnom izvještaju za februar naveo da bi sve veći troškovi finansiranja mogli nastaviti da ograničavaju ulaganja. Dodaje se da bi njemačka privreda mogla pasti u prvom kvartalu ove godine i ući u tehničku recesiju.

U izvještaju Bundesbanke podsjetili su da je njemačka privreda pala i u posljednjem kvartalu 2023. godine.

Također se navodi da još nema oporavka njemačke privrede te da nastavljaju rasti neizvjesnosti u vezi sa transformacijom i klimatskom politikom.

Navodi se i da će različiti štrajkovi, uključujući sektor željezničkog i zračnog saobraćaja, uticati na proizvodnju.

U izvještaju se ističe da bi se mogle nastaviti slabosti u njemačkoj ekonomiji koja traju od početka ruskog rata u Ukrajini.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.