25.2.2024. 9:17
0
Republikanski izbori: Trump pobjedio Haley u Južnoj Karolini
Donald Trump je lahko pobijedio Nikki Haley u republikanskom takmičenju u Južnoj Karolini, javio je Reuters pozivajući se na izlazne ankete.

Trump je bio široko favorizovan za pobjedu, a ankete su pokazale da ima znatnu prednost uprkos nizu krivičnih prijava i to što je Haley rodom iz Južne Karoline gdje je osvojila dva mandata kao guvernerka.

Ovaj ishod će pojačati pozive Trumpovih saveznika da Haley, posljednja Trumpova preostala protivnica, ispadne iz utrke. Trump je dominirao na svih pet takmičenja do sada - u Iowi, New Hampshireu, Nevadi, na Američkim Djevičanskim ostrvima i sada u Haleynoj matičnoj državi - ostavljajući joj praktički nikakve šanse za republikansku nominaciju.

Prkosna Haley, koja je bila ambasadorica u Ujedinjenim nacijama za vrijeme Trumpa, insistirala je ove sedmice da će održati svoju kampanju najmanje do „super utorka“ 5. marta, kada će republikanci u petnaest država i jednoj američkoj teritoriji glasati.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.