29.4.2024. 13:21
0
Gradonačelnik Istanbula: "Hamas treba smatrati terorističkom grupom"
FOTO: AP
Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu rekao je da Hamas treba smatrati "terorističkom grupom" zbog njihovog napada na Izrael 7. oktobra, što je oštar kontrast turskom predsjedniku Recepu Tayyibu Erdoganu.

“Naravno, Hamas je izvršio napad u Izraelu zbog čega duboko žalimo”, rekao je Imamoglu za CNN u nedjelju.

“U našim očima, svaka organizacija koja izvodi ove terorističke akte i masovno ubija ljude je teroristička organizacija,” dodao je, prenosi Al Jazeera.

Njegovi komentari su u suprotnosti s nedavnim stavom predsjednika Turske koji je povezao Hamas s turskim revolucionarnim snagama 1920-ih.

Erdogan je također ugostio lidera Hamasa Ismaila Haniyeha ranije ovog mjeseca i ponovio podršku Turske Palestini i njenim sankcijama Izraelu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.