13.11.2023. 16:16
0
Đokoviću u Torinu uručen pehar za najboljeg tenisera godine
Najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću danas je u Torinu uručen pehar za najboljeg igrača godine.

Đokoviću je pehar uručio predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca /ATP/ Andrea Gaudenci.

Ceremonija je upriličena uoči meča prvog kola "crvene grupe" na završnom turniru u Torinu između Španca Karlosa Alkaraza i Nijemca Aleksandra Zvereva.

Đoković je rekao da je nagrada koju je dobio kruna sezone, dodajući da je završetak godine na prvom mjestu san svakog tenisera.

"To je jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu. Uz grend slem biti broj jedan, to su dugo godina bile najvažnije stvari za sve igrače. Blagosloven sam zbog toga da budem u stanju da stojim ovdje“, istakao je Đoković.

On je zahvalio svima koji su bili sa njim, naglasivši da su uspjesi koje ostvaruje timski napor.

"Stojim ovdje sam, ali jedva čekam da proslavim ovo sa njima. Ovo je veliko dostignuće i jako sam ponosan na to", rekao je Đoković.

On je osmi put u karijeri obezbijedio prvo mjesto na ATP listi na kraju godine.

Za to mu je bila potrebna jedna pobjeda na završnom turniru, na kojem učestvuje osam najboljih igrača.

Đokoviću je to pošlo za rukom već u prvom kolu, jer je sinoć trijumfovao u meču protiv Danca Holgera Runea rezultaom 2:1 /7:6, 6:7, 6:3/.

Ova pobjeda omogućila je Đokoviću da provede 400 sedmica na vrhu ATP liste, čime je ostvario još jedan rekord.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.