7.4.2024. 20:00
0
Oborio još jedan rekord: Novak Đoković postao najstariji broj jedan u historiji tenisa
Iako nije igrao od Indian Wellsa, Novak Đoković ruši rekorde za koje ne treba izlaziti na teren.

Srbijanski teniser bliži se 37. rođendanu, a danas mu je tačno 36 godina i 321 dan, što je važno, jer je tako postao najstariji teniser ikad na vrhu ATP liste.

Do danas je rekord držao Roger Federer, koji je imao dan manje kad je zadnji put svrgnut s vrha 24. juna 2018. godine. Ovo je samo još jedan u nizu Đokovićevih rekorda, od kojih je mnoge uzeo baš Federeru, ali na jedan će morati čekati još više od godinu i pol dana.

Federer je prvi put zasjeo na vrh ATP liste s 22 godine i 178 dana, što znači da je obuhvatio razdoblje od 14 godina i 142 dana od prvog do posljednjeg dana kao broj jedan. Đoković je "zakasnio" za Švicarcem i prvi put postao najbolji na svijetu s 24 godine i 32 dana, što znači da je on svoju vladavinu rastegnuo kroz 12 godina i 278 dana. Dakle, ako za godinu i 231 dan još bude vodeći na ATP listi, srušit će i taj Federerov rekord.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.