26.12.2023. 14:58
2
Silni milioni uloženi: Banja Luka ostala bez prestižnog turnira "Srpska open"
FOTO: ARHIV
Za razliku od ove, u gradu na Vrbasu se naredne godine neće igrati prestižni ATP turnir nazvan "Srpska open".

Spektakl koji je Banjaluka, ali i čitava Bosna i Hercegovina imala priliku da vidi u aprilu ove godine bio je kratkotrajan odnosno jednokratan. ATP je objavio listu turnira za narednu godinu, a ovog turnira na njoj nema.

Već sredinom ove godine se moglo naslutiti da se Srpska open više neće igrati, a na kraju se ta sumnja i obestinila jer se turnir sada seli u Bukurešt.

Kao što je poznato, Beograd je na tri godine bio otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci pod nazivom Srpska open.

Iako su se organizatori nadali da će i dalje ostati u ovom bh. gradu, jasno je da od te želje neće biti ništa. Sam Novak Đoković je više puta rekao da dolazak do jedne licence predstavlja pravi jedan mali poduhvat te da je u ovom trenutku to nemoguća akcija, pa čak i za njega.

Sada ostaje da vidimo čemu će u narednom periodu da služi teniski kompleks u koji je uloženo na milione maraka.

(Erna H.)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.