23.10.2023. 16:38
0
Uginuo je Bobi, najstariji pas na svijetu
FOTO: profimedia
Najstariji pas na svijetu uginuo je u 31. godini.

Alentejski pastirski pas Bobi rođen je 11. svibnja 1992. godine i proglašen je najstarijim psom na svijetu ranije ove godine.

Najstariji pas na svijetu uginuo je u dubokoj starosti u 31. godini. Prognoze za životni vijek ove pasmine je između 12 i 14 godina. Bobi je tako prestigao dosadašnji rekord psa Blueyja, koji je uginuo 1939. nakon 29 godina i pet mjeseci.

Bobi je uginuo u subotu, 21. listopada, a veterinarka dr. Karen Becker jučer je na Facebooku objavila Bobijevu smrt. “Sinoć je ovaj slatki momak dobio svoja krila. Usprkos tome što je nadživio svakog psa u povijesti, njegovih 11.478 dana na Zemlji nikada ne bi bilo dovoljno za one koji su ga voljeli.”

Bobi je živio s obitelji Costa u Portugalu. Rođen je u pomoćnoj kući s troje braće i sestara, ali njegov vlasnik Leonel Costa, koji je imao samo osam godina kada se Bobi rodio, rekao je da je njegov otac odlučio uspavati štence. eđutim, Bobi se uspio sakriti u gomilu drva i otac ga je zaboravio.

Ubrzo su ga otkrili Leonel i njegova braća. Čuvali su ga u tajnosti od roditelja. Kada je otac saznao da je Bobi preživio, on je već postao dio obitelji, prenosi N1.

(Mubina Lj)

 
BobiPas
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.