6.2.2024. 13:11
0
Poznato ko će obavljati dužnosti kralja Charlesa
Buckinghamska palata saopćila je u ponedjeljak da je kralju Charlesu (75) dijagnostikovan izvjesni oblik raka.

Nisu otkrili o kakvoj se vrsti raka radi, ali je kralj počeo sa redovnim tretmanima, naveli su iz palate.

Kralj će zbog bolesti odložiti javne angažmane, a ostali članovi kraljevske porodice će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi “The Sun“, većinu Charlesovih dužnosti preuzeće njegov sin i prestolonasljednik princ William (41) i kraljeva supruga kraljica Kamila (76).

Ovaj medij dodaje da su Charles i William postali izuzetno bliski posljednjih mjeseci. Kralj je redovno dolazio u zamak Vindzor nedjeljom da bi proveo vrijeme sa njim.

Princ William će se vratiti svojim javnim dužnostima nakon kratke pauze tokom koje je brinuo o svojoj supruzi Kate, koja je nedavno podvrgnuta operaciji abdomena. William je otkazao angažmane na tri i po nedjelje, ali će u srijedu održati investituru u Vindzoru.

Istog dana prisustvovaće humanitarnoj gala londonskoj vazdušnoj ambulanti. Njegova supruga Kate se vjerovatno neće vratiti dužnostima do Uskrsa.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.