25.6.2022. 14:04
Bosić pojedincima iz opozicije: Jeste li svjesni da radite za Dodika?!
“Da bi došlo do promjena potreban je svaki glas i prije svega jedinstvo opozicije u želji da se one dese. Zato sam začuđen napadima na Šarovića iz redova onih koji se nazivaju opozicija… , Vjeruje da je dio tih napada plod sujete i velike narcisoidnosti pojedinaca koji od želje za sopstvenom promocijom ne vide šumu…”

Ovo je između ostalog saopštio bivši predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, koji smatra da će rezultat oktobarskih izbora biti nedvosmislen.: “Ili nastavak propadanja Republike Srpske, izolacija i korupcija, ili novi početak, redefinisanje prioriteta i borba protiv kriminala i korupcije”, prenosi BN.

“Ovo nije izbor za ličnosti, nego izbor naše budućnosti. To će biti rezultat broja glasova koji će dobiti Dodik i Željka, odnosno Mirko i Jelena”, naglašava Bosić i dodaje:

“Da bi došlo do promjena potreban je svaki glas i prije svega jedinstvo opozicije u želji da se one dese. Zato sam začuđen napadima na Šarovića iz redova onih koji se nazivaju opozicija. Ti napadi su najbolja Dodikova propaganda koju bi mogao poželiti. Vjerujem da je jedan dio tih napada i defetizma orkestriran od strane režima, ali i iz susjednih država.

Takođe sam ubjeđen da je dio tih napada plod sujete i velike narcisoidnosti pojedinaca koji od želje za sopstvenom promocijom ne vide šumu. Upravo na njih apelujem da razmisle šta rade i ako su zaista iskreno za promjene, stanu bezrezervno iza dva kandidata opozicije. Republika Srpska nema više vremena za propadanje”, naveo je Bosić.

Čujem, kaže on, da je glavni argument kampanje protiv Šarovića da ne može pobijediti jer ima puno godina i da bi to morao biti neki mnogo mlađi kandidat.

“Funkcija srpskog člana Predsjedništva je toliko osjetljiva i delikatna da ju u ovom trenutku u Republici Srpskoj može kvalitetno obavljati samo nekoliko ljudi. Mirko Šarović je čovjek koji najbolje poznaje kako funkcioniše sistem u Republici Srpskoj i BiH jer je jedini koji je prošao kroz sve pozicije, od predsjednika opštine do srpskog člana Predsjedništva, od ministra do predsjednika Republike Srpske. To znanje se ne može kupiti. Upravo na tom mjestu u Sarajevu nam treba pamet i iskustvo, a ne avanturizam i konflikt koji je unio Dodik i koji drži Republiku Srpsku u izolaciji i blatu”, naveo je Bosić.

A što se tiče, kaže bivši predsjednik SDS, Šarovićevog i Dodikovog patriotiznma on se ne može porediti, jer se radi o dvije različite stvari.

“Podsjetiću da je Šarović od strane OHR-a smijenjen sa mjesta srpskog člana Predsjedništva i izolovan u zatvor kako bi se otvorio prostor da Dodik obavi prenose nadležnosti. Prije svega zbog ukidanja Vojske RS i stvaranja Oružanih snaga BiH. I nije se zaustavilo samo na vojsci…”, navodi Bosić.

Zar treba, kaže on, iznijeti neki drugi dokaz da je Šarovićev patriotizam stvaran, a Dodikov lažan i služi kao sredstvo za manipulisanje javnošću i ostvarivanje ličnih interesa.

“Svaka ozbiljna politika mora biti spoj mladosti i iskustva. Jedno bez drugog ne može funkcionisati dobro. Upravo taj spoj su Mirko i Jelena. Da bi pobjedili samo treba podrška svih onih koji žele da vide drugačiju Republiku Srpsku od ove kakvu Dodik ostavlja. Ubjeđen sam da to želi većina građana Republike Srpske”, zaključio je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana