16.4.2024. 13:21
Izetbegović u Ahmićima: Ovdje je počinjen jedan od najmonstruoznijih zločina
Brojne delegacije, udruženja preživjele žrtve, građani položili su cvijeće na spomen-obilježje 116 ubijenih Ahmićana u aprilu 1993. godine.

Cvijeće su položili i počast odali nakon održane komemoracije za žrtve Ahmića.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA kazao je da je u Ahmićima počinjen jedan od najmonstruoznijih zločina u proteklom ratu koje je počinilo Hrvatsko vijeće obrane.

Izetbegović je kazao da ima nade za pomirenje kroz jaku Bosnu i Hercegovinu, iako zlikovci pokušavaju na sve načine da to spriječe.

“Zlikovci su glasni, ali ima puno više onih dobrih ljudi. Mi treba da se sjećamo, podsjećamo i gradimo Bosnu i Hercegovinu kao dio EU i NATO saveza”, kazao je.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana