17.4.2024. 11:44
Ujedinjeni narodi danas iza zatvorenih vrata raspravljaju o rezoluciji o genocidu u Srebrenici
Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić stigli su danas u New York kako bi u sjedištu Ujedinjenih naroda lobirali za prihvatanje rezolucije kojom bi svjetska organizacija podsjetila na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine, čemu se oštro protivi Srbija.

Iz Predsjedništva BiH najavili su kako će Bećirović i Komšić razgovarati s predstavnicima država članica UN-a u sklopu nastojanja da se u Generalnoj skupštini osigura natpolovična podrška, potrebna za usvajanje rezolucije.

O nacrtu rezolucije, čiji su formalni predlagatelji Njemačka i Ruanda, a sponzori petnaestak drugih država, među kojima su i najutjecajnije zapadne zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i Italije, raspravljat će danas u sjedištu UN iza zatvorenih vrata, prenose agencije.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana