19.4.2024. 11:58
Detalji sa suđenja za ubistvo Mehmeda Ramića: Tužiteljica najavila da će izmjeniti optužnicu
Na današnjem nastavku suđenja Amelu Jašareviću, optuženom za ubistvo Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići, te Igoru Zuki i Edvinu Imamoviću koji se terete za pomaganje, tužiteljica Jasminka Knežević završila je sa izvođenjem materijalnih dokaza iz optužnice, te najavila da će do narednog pretresa optužnica biti izmijenjena.

Tužiteljica je danas pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevo kojim predsjedava sutkinja Indira Jahić, u sudski spis uložila potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i CD na kojem su svi izuzeti videozapisi. Riječ je o snimcima videonadzora izuzretih sve od područja Vraca do Višegrada,  a kojim prevcem je Adel Kabaš koji je nedostupan pravosudnim organima, bježao iz BiH.

Interesantno je da nije bilo videozapisa sa područja Kantona Sarajevo.

Odbrane su izjavile da će svoje prijedloge dokaza pismenim putem dostaviti Sudu. Koliko se moglo ćuti da Amel Jašarević neće svjedočiti u svoju korist.

Nastavak suđenja zakazan je 26. april kada će ponovo biti pozvana sudski tumač za Njemački jezik, jer nije dobila poziv zbog pogrešno navedenog imena i adrese stanovanja.

Amel Jašarević i Adel Kabaš su u Ramića ispalili 18 metaka, a Igor Zuko i Edvin Imamović su im pomagali nakon počinjenja krivičnog djela.

- Jašarević je oko 21,15 sati kobnog 12. decembra 2021. godine, u prisustvu većeg broja građana i putničkih motornih vozila, iz motornog vozila marke "VW" model Golf VII, kojim je upravljao, upotrebom vatrenog oružja ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila marke Peugeot, kojim je u tom trenutku upravljao Mehmed Ramić , nakon čega je i Adel Kabaš, koji se nalazio u motornom vozilu marke “VW” model Golf VII, kojim je upravljao Edvin Imamović, ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Mehmed Ramić, kojom prilikom su zajedno nanijeli tjelesne povrede Mehmedu Ramiću, uslijed kojih je istog dana, oko 21:20 sati, preminuo- navedeno je iz Tužilaštva KS prilikom podizanja optužnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana