15.4.2024. 18:36
Zašto je uhapšen Đorđe Ždrale: "Bacit ćemo bombu na kafić", mladići tvrdili da je šala pa dobili ozbiljne batine!
Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je osam osoba, četiri zbog prijetnji i četiri zbog nasilničkog ponašanja.

Među uhapšenima su N. N., S. L., K. N., i E. B.

Također, uhapšene su još četiri osobe - Š. Z., Ž. Đ., P. K. i B. D. zbog nasilničkog ponašanja.

Kako "Avaz" piše, među uhapšenima je i Đorđe Ždrale, koji je odranije poznat policiji i koji je osuđivan za najteža krivična djela.

S njim je uhapšen i Zoran Šljivić zbog, kako saznajemo, sumnje da su pretukli četvoricu mladića.

Šljivić je suprug zastupnice u NSRS Nikoline Šljivić. Zajedno sa Ždralom, uhapšeni su i Kosta Pandurević i Dalibor Bartula. Oni su pretukli mladiće pištoljima, a prije toga su ih presreli vozilom jer su tvrdili da su im uputili ozbiljne prijetnje iz auta u pokretu dok su sjedili u jednom kafiću u Općini Novo Istočno Sarajevo.

Prema informacijama "Avaza" pretučeni mladići su iz vozila poručili da na kafić u kojem je sjedio Ždrale "treba baciti bombu". Oni su kasnije rekli da je riječ o šali jer im tu radi prijatelj.

Međutim, ta šala ih je na kraju koštala jer su dobili ozbiljne batine.

Ždrale je u februaru 2022. godine pušten na slobodu nakon odluke Suda BiH da mu objedine kazne za više počinjenih krivičnih djela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana