16.4.2024. 11:03
Detalji ubistva kod Lukavca: Selmin Ibrahimović osumnjičen da je hicem iz pištolja ubio Alena Muharemovića
Sinoć oko 23 sata u naselju Koksara kod Lukavca ispred objekta u kojem je živio hicem iz pištolja je ubijen Alen Muharemović.

Osumnjičena osoba, Selmin Ibrahimović iz Bokavića kod Lukavca, je ubrzo nakon toga lišen slobode.

- On je osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrelnu povredu u predjelu glave. Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje, koje će biti predmet vještačenja, navode iz Tužilaštva TK.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima SKP MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

U toku je kriminalistička obrada nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i za druga potrebna vještačenje. U toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana