16.4.2024. 8:25
Hezbollah raketirao četiri vojne baze na sjeveru Izraela
Borci libanskog pokreta Hezbolah gađali su bazu "Al-Radar" i tri druge vojne baze na sjeveru Izraela. Prema IRNA-i, u operaciji su borci Hezbolaha ispalili četiri rakete na cionističku radarsku bazu u okupiranom području Sheba'a.

Prema Al-Manar TV-u, Hezbolah je u ponedjeljak navečer objavio video koji prikazuje jednu od njegovih operacija usmjerenih na špijunsku opremu Izraela u vojnom radarskom centru u okupiranoj farmi Shebaa.

Borci Hezbolaha su raketama i artiljerijom gađali i mjesto okupljanja izraelskih snaga oko baze Hanita, koja je precizno pogođena napadom otporaša. U drugoj operaciji, libanski Hezbolah je raketnim napadom gađao vojnu bazu Raisat Alam na visovima Kafr Shuba.


Hezbolah je također napao bazu izraelske vojske poznatu kao Yeftah.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana