16.4.2024. 16:58
Snažno nevrijeme pogodilo Emirate: Padao grad veličine pesnice
Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata zamoljeni su da ostanu kod kuće jer su jake kiše poplavile ulice i dovele do urušavanja nekoliko puteva.

Nacionalna uprava za vanredne situacije, krizne situacije i katastrofe (NCEMA) poručila je stanovnicima da napuste sigurnost svojih domova samo u "slučajevima krajnje nužde".

Vlasti su također savjetovale vozače da parkiraju vozila na "udaljenim, sigurnim i povišenim lokacijama dalje od područja podložnih poplavama".

Škole su preko noći prešle na internet, a svim državnim službenicima rečeno je da rade od kuće u utorak i srijedu jer meteorološki zavod upozorava na nestabilne vremenske prilike koje će se danas intenzivirati u dva talasa. Mnoga vozila su se pokvarila dok su vozači pokušavali da prođu kroz vodene puteve. Munje i gromovi su parali nebo dok je grad veličine pesnice odrasle osobe razbijao vjetrobranska stakla vozila u nekim područjima. Neki stanovnici su prijavili i nestanke struje, javlja Khaleej Times.

Većina aerodroma obustavila je rad ili radi s najmanjim kapacitetima. Piste su poplavljene i avionima se ne preporučuje slijetanje i polijetanje. 

Ovo je drugi savjet vlasti o ostanku kod kuće u dva mjeseca. U martu je stanovnicima rečeno da ostanu u zatvorenom prostoru jer je nestabilno vrijeme dovelo do zatvaranja puteva prema dolinama i planinama.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana